Wie is Jan Gerard vd Wal?
Jan Gerard, ondernemer, chef-kok, patron cuisinier, verbinder, een echte Fries en daarnaast een creatieveling.
Jan Gerard groeide op in Gorredijk als middelste van drie kinderen. Hard werken en achterna jagen wat je écht wilt, kreeg hij al vroeg mee van zijn vader. Met enige perfectionisme en eigenzinnigheid ging Jan Gerard zijn doelen achterna. En met succes. “Vooral als mensen zeggen, ‘zou je dat nou wel doen’, of ‘kan dat eigenlijk wel op die manier’, dan wil ik het juist proberen te bereiken.”
Op 21-jarige leeftijd begon het ondernemersavontuur van Jan Gerard in Visvliet, bij Hotel Restaurant Visvliet. Met passie en bevlogenheid runde Jan Gerard 6 jaar lang het Hotel Restaurant. Het ondernemen, de horeca, verfijnde gerechten creëren, het hosten van zijn gasten; het smaakte naar meer. Na zijn avontuur in Visvliet volgden namelijk achtereenvolgend Sir Sèbastian (Heerenveen), Le Petit Bistro (Sneek) en Bistro Aragosta (Leeuwarden).
Met oog voor kwaliteit van mooie producten, met creativiteit en met lef bracht Jan Gerard deze restaurants naar een hoog niveau. Dit bleef niet onopgemerkt, zo werden alle restaurants onderscheiden met een Bib Gourmand (door Michelin) en opgenomen in dé toonaangevende restaurantgidsen van Nederland (o.a. de guide Michelin, Lekker 500 en Gault&Millau).
Naast het succesvol runnen van een kwalitatief goed restaurant verbindt Jan Gerard graag mensen. “Door het samenbrengen van kennis en kunde kunnen nog mooiere ervaringen gemaakt worden voor onze gasten”. Zo is Jan Gerard initiatiefnemer van de Nederlandse afdeling van Jeunes Restaurateurs d’Europe, een exclusieve samenwerking van jonge top restaurateurs en chefs. Daarnaast brengt hij mensen bij elkaar uit de regio Noord-Nederland met het Frysk Gala, het Rosé Zomerfestival en met Fryslân Culinair, een gastronomisch samenwerkingsverband in de provincie Friesland.
Jan Gerard deelt graag zijn kennis, kunde en expertise die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan met de regio. “Er gebeuren zoveel mooie dingen in Friesland en daaromheen, Friesland wordt culinair soms in een hoekje gezet, terwijl er een scala aan mogelijkheden zijn wat betreft mooie, kwalitatief goede producten uit de regio”. Nobleza is sinds kort het uithangbord van alles wat Jan Gerard in zijn carrière is tegengekomen, van mooie ervaringen tot prachtige regionale producten. Tot snel bij Nobleza.
Nobleza. Een culinaire belevingswinkel waar je terecht kunt voor kwalitatieve, gastronomische producten en ervaringen met een verhaal.
NOBLEZA Agency 2024. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Nextstep Design